Creditcard aanvragen

Creditcard aanvragen

Een creditcard aanvragen is vrij eenvoudig. Het invullen van een online formulier is vaak voldoende. Een stuk moeilijker is de stap die daarvóór zit: bepalen welke creditcard je wil aanvragen. Door het grote aantal aanbieders, kan de keuze behoorlijk lastig zijn. Wij helpen je met kiezen!

Ben je een student?

Dan heb je eigenlijk weinig keuze. Als student kun je het beste een creditcard aanvragen bij je eigen bank. Veel banken hebben namelijk een speciale creditcard voor studenten. Die is goedkoper, maar heeft een beperkt limiet. Wil je meer bestedingsruimte? Dan kun je beter een ‘gewone’ creditcard aanvragen.

Let op de kosten

Vrijwel alle aanbieders van creditcards hanteren andere kosten. Zo betaal je altijd een vast jaarbedrag, dat per creditcard verschilt. Wil je jouw aankopen gespreid afbetalen? Dan betaal je rente over het bedrag dat je verschuldigd bent. Ook deze kosten verschillen per aanbieden.

creditcard-aanvragenOnthoud dat de goedkoopste creditcard niet per definitie de beste is. Een creditcard met een laag jaartarief kan een hoog rentepercentage hanteren. Bepaal dus vooraf waar je de creditcard voor nodig hebt en hoe je hem gaat gebruiken. Maak op basis daarvan een beslissing.

Denk na over het limiet

Het limiet van een creditcard geeft aan welk bedrag je elke maand met de kaart kunt afrekenen. Het is belangrijk om eerst na te gaan waar je de creditcard voor nodig hebt. Zijn dat bijvoorbeeld kleine aankopen in de Appstore op je telefoon? Dan is een limiet van 1.000 euro zeer waarschijnlijk voldoende. Ben je van plan om een dure vakantie te boeken? Dan wil je misschien een hoger limiet.

Een creditcard met een hoog limiet is moeilijker aan te vragen. De aanbieder wil namelijk wel weten dat jij je aankopen weer kunt terugbetalen. Daarom moet je in sommige gevallen bijvoorbeeld loonstrookjes indienen.

Mastercard Classic

Onze favoriet is de Mastercard Classic. Dat is de goedkoopste creditcard van de betrouwbare aanbieder Mastercard. De kaart is het eerste jaar gratis en kost daarna € 20,- per jaar. Het is een volwaardige creditcard waarbij vrijwel al je aankopen 180 dagen verzekerd zijn. Boek je er een vakantie mee, dan ontvang je bovendien een standaard aanvullende reisverzekering.

Deze creditcard heeft een bestedingslimiet van € 2.500,- en kan ook aangevraagd worden door studenten. Je vult daarvoor tijdens het aanvragen een extra formulier in. Je kunt online gratis de Mastercard Classic aanvragen.

Liever geen limiet?

Sommige creditcards hanteren geen limiet, maar kun je zelf voorzien van saldo. Dat worden prepaid creditcards genoemd. Je geniet dan van de voordelen van een gewone creditcard (zoals wereldwijd en online betalen), maar kunt geen schulden maken. Je kunt namelijk niet meer uitgeven dan het geld dat je zelf op de kaart hebt gezet. Daardoor betaal je ook geen rente. Bovendien zijn de kosten van prepaid creditcards doorgaans een stuk lager dan een creditcard mét krediet.