Prepaid creditcard

Prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is een creditcard waar je eerst geld op moet storten. Pas daarna kun je de kaart gebruiken om mee te betalen. Je kunt met een prepaid creditcard geen schulden maken. Het is namelijk niet mogelijk om meer uit te geven dan het bedrag dat je er op stort.

Voordelen

Vergeleken met een gewone creditcard, heeft de prepaid creditcard een aantal handige voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder voor je opgesomd.

  • Goedkoop: je betaalt een laag bedrag
  • Geen schulden: je kunt geen geld uitgeven dat niet op de kaart staat
  • Geen BKR-toetsing: iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen
  • Wereldwijd betaalmiddel: ideaal voor online aankopen of betalen in het buitenland
  • Snel binnen: vlotte aanvraag, omdat het inkomen niet getoetst wordt

Nadelen

Eigenlijk heeft de prepaid variant maar één nadeel: je hebt geen krediet. Meer uitgeven dan het bedrag dat je zelf gestort hebt, is dus niet mogelijk. Is een aankoop duurder dan het bedrag op de kaart, dan kun je de aankoop niet met je prepaid kaart doen.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Het aanvragen van een prepaid creditcard is vrij eenvoudig. Anders dan bij het aanvragen van een gewone creditcard, hoef je namelijk geen loonstrookjes of afschriften op te geven. Je adresgegevens zijn doorgaans voldoende. Binnen een paar werkdagen ontvang je vervolgens een echte plastic creditcard in de brievenbus.

prepaid-creditcardJe bepaalt vervolgens zelf hoeveel geld je overmaakt naar je creditcard. Dat kan eenvoudig online via bijvoorbeeld iDeal, PayPal of een bankoverschrijving. Als je de creditcard hebt opgewaardeerd, kun je deze gebruiken om mee te betalen. Je kunt online altijd inzien welk bedrag er nog op je creditcard staat.

Is het bedrag op je prepaid creditcard (bijna) op? Dan stort je eenvoudig meer geld op de kaart. Maar dat ben je natuurlijk niet verplicht. Met een prepaid kaart zit je nergens aan vast.

Online aanvragen

Het betrouwbare Mastercard heeft een aantrekkelijke prepaid creditcard. Je kiest zelf hoeveel geld je daarop stort en kunt er vervolgens eenvoudig mee betalen. Je kunt de kaart daardoor ook als student aanvragen. Handig voor online aankopen of op vakantie! Bovendien houd je je transacties eenvoudig in de gaten: online of via een gratis app.

Vraag de Prepaid Mastercard hier direct aan!